KADIN KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Toplumun her kesiminin beklentilerini göz önünde bulundurarak hizmet üreten Muş Belediyesi kadınlara yönelik kültür ve eğitim merkezi projesini hayata geçiriyor
    Muş Belediyesi tarafından yıllarca Astsubay Gazinosu olarak kullanılan alana Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi projesi uygulanıyor. Tahsis işlemi tamamlanan bölgede yapılacak tesiste kadınlara eğitim ve kültür alanında hizmet verilecek.
     Sabahın erken saatlerinde projenin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmaların hızlandırılması konusunda talimatlar verdi. İncelemeler sırasında Başkan Yardımcıları ve birim amirleri Başkan Asya’ya eşlik etti.
    Mevcut yapıların kısa sürede yıkılması konusunda gerekli işlemlerin yapılması talimatı veren Başkan Asya, söz konusu projenin yıl sonuna kadar tamamlanması gerektiğini ifade etti.
    Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi projesi hakkında bilgi veren Başkan Asya, “Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız bu projemizi de başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli Savunma Bakanlığımızdan tahsis işlemi tamamlandı. Tahsis sürecinde katkı sunan, emek veren herkese şükranlarımı sunarım. Kadın kardeşlerimize yönelik güzel bir projeyi bu alanda hayata geçireceğiz. Projeyi Hürriyet Karakolu’nun yanında bulunan 2 bin 150 metrekarelik alana tasarladık. Bayanlarına yönelik aerobik, fitness salonu, derslikler, konferans ve toplantı salonu gibi ihtiyaç duyulan çağdaş bir cazibe merkezi kazandırmak amaçlıyoruz. Tesisimiz 601 metrekare taban alanı olmak üzere 2 kattan oluşmaktadır. Zemin katta 6 adet derslik, 1 adet aerobik ve fitness salonu, 1 adet çocuk oyun odası, mescit, teknik ve hizmet birimleri yer alacak. 1. katta ise konferans ve toplantı salonu, 5 adet derslik, revir, idari birimler ve kafeterya bulunacak. Bahçe içerisinde açık otopark, kamelya, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar oluşturarak bayanların güzel vakit geçirebileceği bir kompleks kuruyoruz. Allah’ın izniyle projemizi yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.

Oluşturulma Tarihi : 16.4.2018