BAŞKAN ASYA, KURTULUŞUN YILDÖNÜMÜNDE HALKA HİTAP ETTİ

Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende vatandaşlara hitap etti.
    Atatürk Bulvarında gerçekleştirilen kutlama programına protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Aziz Yıldırım,   Belediye Başkanı Feyat Asya ve Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu vatandaşları selamladı.
    Törende bir konuşma yapan Başkan Asya, şu ifadeleri kullandı: “Bugün tarihten aldığımız coşkuyla, sizlerle birlikte Muş’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
    Bizler kadim bir kültürün mirasçılarıyız. Bizden öncekilere ev sahipliği yapmış bu coğrafya ve bu topraklar bizden öncekileri misafir ettiği gibi bizleri de misafir edecektir. Bize düşen bu süreçte üstlendiğimiz rolü layıkıyla yerine getirerek, bizlere itibar etmiş halkımızın beklentilerini ve taleplerini karşılayıp, devralmış olduğumuz hizmeti geliştirerek daha ileriye taşımaktır.

Tarihimizdeki zaferler, bir bütün olarak birbirinin devamıdır. Bu toprağın insanları olarak, tarihin her devrinde kahramanlık destanları yazdık ve bu toprakları hep birlikte vatan edindik.   İnancımızdan ve değerlerimizden aldığımız güçle, tarih boyunca eşsiz zaferler kazandık.  Anadolu’nun bizden başka hiç kimseye vatan olamayacağını sayısız kere ispat ettik.
Unutulmamalıdır ki, topraklarımıza göz diken işgalcilere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesi, tarih yolculuğumuzdaki şeref levhalarımızdır. Bütün olumsuzluklara rağmen ecdadımız, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık örnekleri göstererek bağımsızlığına sahip çıktı. Bugün kendilerini büyük bir gururla yad ettiğimiz o aziz ve asil ecdadımız, yiğitçe direnerek bu toprakları bizim için ebedi yurt haline getirdi.

Savaşın yanı başımıza kadar geldiği bu zamanda birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek geliştirmekten başka şansımız yok. Ortadoğu üzerinde farklı hesapları bulunan güç odaklarının müdahaleleri ile birlik beraberliğimize kast edilmek istenmektedir. Yüzyıllar boyu bu topraklarda kardeşçe yaşamış halkların ortaya koyduğu dirlik ve düzen sayesinde bugünlere geldiğimizi unutmayalım. Biliyoruz ki, kardeşliğimiz ve birlikte yaşama irademiz, bu coğrafyada yaşayan halkların ortak kültürleri ve ortak değerleri üzerine inşa edilmiştir.

Bizler huzurun ve emniyetin değerini bilen bir şehirde yaşıyoruz. Bu huzuru ve bu emniyeti daha üst seviyelere taşımak ortak ve vazgeçilemez hedefimiz olmalıdır. Birlik olunca üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur. Bu bilinçle yaşamalı ve hep bu bilinci yüceltmeliyiz.

Tarihimizdeki onurlu mücadele bizim yarınlarımıza ışık tutacaktır. Bu onuru bizlere yaşatan öncülerimizi hep rahmetle anacak ve onlara karşı hep minnettar olacağız.
    Bu duygu ve düşüncelerle, Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutlar, şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anarken, içinde bulunduğumuz mübarek ayların barışın, huzurun müjdecisi olmasına ve yaşanan sıkıntıların son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

Oluşturulma Tarihi : 2.5.2018