EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİLERİNİN 1. TAKSİTİNDE SON GÜN 31 MAYIS

2018 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemelerinin 31 Mayıs günü olduğu hatırlatıldı
     Muş Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi’nin 1. taksit ödeme süresinin, bu ayın bitiminde sona ereceği belirtilerek mükellefler uyarıldı. Açıklamada, mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için 2018 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ödemelerini, zamanında yapmaları çağrısında bulunuldu.
     Yılda iki dönem olarak taksitlendirilen Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik  Vergisinin birinci taksit ödeme süresi, Mayıs ayı sonu itibariyle sona eriyor.
     Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı   Kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor.   Emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. En son ödeme 31 Mayıs 2018 tarihinde yapılıyor. Verginin 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle başlıyor. Çevre temizlik vergisi de, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılardan alınıyor. Meskenlerin çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılırken işyerlerinin vergisi de emlak vergisi gibi yılda iki eşit taksitle ödeniyor. Bu kapsamda işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye çevre temizlik vergisi ödemesi yapılması gerekiyor.     Mükelleflerin mağdur olmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için vergilerini 31 Mayıs 2018  Perşembe günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız, vergilerini  Belediyemiz veznelerine nakit ve kredi kartı ile ödeyebilecekler. Aynı şekilde mükelleflerimiz, Halk  Bankası’na online ödeme yapabilecekleri gibi otomatik ödeme talimatı da verebilirler. Bunun yanı sıra vatandaşlarımız belediyeye gelmeden resmi web sitemizin E Belediye bölümünde de borçlarını ödeyebilirler. Belediyemize borcu bulunan vatandaşlarımızın ödemelerini ihmal etmemelerini rica ederiz” denildi.

Oluşturulma Tarihi : 8.5.2018