BAŞKAN ASYA, TARİH VE KÜLTÜR BAĞLAMINDA MUŞ ULUSLARASI SEMPOZUYUMUNA KATILDI

Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Tarih ve Kültür Bağlamında Muş’ Uluslarası sempozyumuna katıldı.
Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu sempozyumda konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Bugün bu anlamlı sempozyuma ev sahipliği yapan Muş ilimizin kadim tarihini ve köklü kültürünü yakından tanımak; bu vesileyle bu toprakların asırlık bereketine, manevi değerlerine yeniden dönüp bakmak, inanıyorum ki hepimiz için heyecan verici bir fırsattır. Bu fırsatı hem şanlı mazimizle bağları kuvvetlendirmek hem de umut dolu istikbalimiz açısından ortak bir şuuru ve rüyayı paylaşmak için son derece anlamlı buluyorum.
     Muşumuzun tarihi her ne kadar medeniyet tarihi kadar eski olsa da ona kendi kimliğini ve kişiliğini kazandıran temel unsur İslam’ın mukaddes nefhasıdır. Merhum Sultan Alparslan ve cennet mekan askerlerinin ruhaniyetleriyle yoğrulmuş bu şehre sahip çıkmak inanıyorum ki fert fert her birimiz için üstlenmekten kaçınamayacağımız büyük bir sorumluluktur. Bendeniz de naçizane Muş Belediye Başkanı olarak, kendi omuzlarımdaki ağır sorumluluğun bilincinde olmanın ve bu kadim şehre hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu ifade etmek isterim. Muş   Alparslan Üniversitesi ve Atatürk Araştırma Merkezi’nin birlikte düzenlemiş olduğu “Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Uluslararası Sempozyumunda” bulunmaktan ve bu anlamlı organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı çok memnunum.
    Bir şehrin kültürel hafızasına sahip çıkmak, maddi- manevi mirasını layıkıyla tevarüs etmek; inanıyorum ki o şehrin yarınlarını madden ve manen imar etmek için en gerekli harçlardır.   Temennim ve beklentim odur ki; bu şehir sempozyumuyla birlikte Muş ilimiz bizler için taze anlamlar edinecek; kadim tarihi, eşsiz coğrafyası, köklü kültürü ve şanlı medeniyetiyle her birimiz için daha tanıdık bir kent halini alacaktır.
     Değerli katılımcılar; bizler bu ilin sevdalılara olarak Muş’umuzun sadece havasına, suyuna, ovasına, kalesine değil; aynı zamanda insanına da meftunuz. Zira bir şehrin medeniyet seviyesi insanlarının da karşılıklı sevgi ve saygı hisleriyle orantılıdır. Büyük divan Şairimiz Şeyh Galib’in “kainatın gözbebeği” olarak gördüğü insana saygımız ve hürmetimiz en başta inancımız gereğidir.Bu gün inanıyorum ki atalarımızın, dedelerimizin tohumlarını ektiği sevgi ve saygı nüvelerini daha fazla yeşertme ve büyütme zamanıdır. Bu sempozyumun tüm bu kıymetleri çiçeklendirmek için atılmış büyük bir adım olacağına inanıyorum. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyor, bu bilim ziyafetinin göz bebeğimiz Muş ve güzide vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Oluşturulma Tarihi : 10.5.2018