VERGİ AFFI MÜRACAATLARI DEVAM EDİYOR BÜYÜK İNDİRİMDEN FAYDALANIN!!!

Belediye Başkanı Feyat Asya, vergi affı kapsamında alınmaya başlanan müracaatların devam ettiğini belirterek borcu bulunan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
    Muş Belediye Başkanlığı 7143 sayılı vergi affı kapsamında borcu bulunan vatandaşların yapılandırma için müracaatlarını almaya devam ediyor. 31 Temmuz 2018 Salı günü mesai bitiminde müracaatların son bulacağını belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, vergi affından yararlanmak isteyen mükelleflerin bir an önce borçlarını yapılandırması gerektiğini ifade etti.
    18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Vergi ve  Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun’ çerçevesinde su, emlak, çevre temizlik, kira, işgaliye, ilan ve reklam, eğlence vergi borçları yeniden yapılandırılıyor.
    Vatandaşların belediyelere olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Vergi Affı Kanunu Resmi Gazete ’de yayımlanmasının ardından Muş Belediyesi müracaatları almaya başladı. Buna göre, 7143 sayılı yasaya istinaden su, emlak, ÇTV, kira, işgaliye, ilan reklam gibi vergi borçları da af kapsamına alındı. Belediye Başkanı Feyat Asya, vergi affı ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak yapılandırmadan faydalanmaları uyarısında bulundu.
    Son başvurunun 31 Temmuz Salı günü olduğunu anımsatan Başkan Asya, aftan yararlanmak isteyen vatandaşların Muş Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.
     Başkan Asya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Emlak, ilan ve reklam, kira, işgaliye, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları kapsamında Belediyemize borcu olan vatandaşlarımız için yapılandırma fırsatı doğdu. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Temmuz ayı sonuna kadar Belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek” dedi.
     Borcu bulunan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Asya, “31 Mart 2018 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza, resim ve harçların yapılandırılmasını içeren 7143 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi zıyaı cezası ve uygulanan gecikme zammı siliniyor. 31 Mart 2018 itibariyle gecikmiş borçlara Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Belediyeye borcu olan vatandaşlardan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında 6 ila 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor. İlk taksit ödeme süresi 1 Ekim 2018 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek” ifadelerini kullandı.
    Başkan Asya açıklamasının sonunda ödemesini yapmak isteyen vatandaşların belediye hizmet binalarındaki veznelere ve anlaşmalı bankalara yapabileceği gibi belediyenin web sayfasındaki e belediye uygulamasından da yapabileceğini kaydetti.

Oluşturulma Tarihi : 10.7.2018