MUŞ BELEDİYESİ’NDEN BAYANLARA GEZİ İMKÂNI

Kalkınma Bakanlığı’nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Muş Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Sodesle hayata atılıyorum’ projesi ile bayanlara yönelik Karadeniz bölgesine gezi düzenlendi. Kentin su, kanalizasyon ve yol gibi çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanlardaki eksikliklerini de gidermeyi hedefleyen Muş Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile ilin her kesimine hitap eden projeleri yapmaya devam ediyor.

‘Sodesle hayata atılıyorum’ projesi ile bayanlara yönelik aşçılık, çocuk bakıcılığı, kilim kursu ile yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursu imkânı sağlayan belediye, 9 aylık eğitimin ardından projeyi gezi ile sonlandırdı. Bugüne kadar il dışına hiç çıkmamış kursiyerler, söz konusu proje sayesinde Karadeniz bölgesini görme imkânı bulacak. 3 gün sürecek olan gezide bayanlar, Ayder Yaylası, Uzun Göl ve Sümela Manastırı’nı gezebilecekler.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, söz konusu projenin bayanların meslek edinmelerinde ve sosyalleşmesindeki önemine vurgu yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Muş Bilge Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği’nin projenin paydaşları olduğunu söyleyen Başkan Asya, “Sodesle hayata atılıyorum projesi ile bayan kardeşlerimizin sahip olduğu beceri ve yetenekleri daha da geliştirerek meslek edinmelerini sağlamak ve aile ekonomilerine katkı sağlamayı amaçladık. Belediye olarak asli görevlerimizin yanı sıra toplumun sosyal ve kültürel alanlardaki aksaklıklarını gidermenin gayretindeyiz. Bu kapsamda gençlerimize, bayanlarımıza ve toplumun diğer kesimlerine yönelik faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Proje kapsamında 80 bayana aşçılık kursu, 60 bayana çocuk bakıcılık kursu, 40 bayana kilim kursu ve 40 bayana ise yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursu verildiğini belirten Başkan Asya, “Bayan kardeşlerimize 9 ay eğitim verildi. Eğitimin ardından aldıkları sertifikalarla iş hayatına atılmalarında kolaylık sağlanacağını düşünüyoruz. Bu kurslar, ev hanımlarının maddi kazanç dışında yeni çevre edinmeleri için de bir fırsat oldu. Kursların tamamlanmasının sonra kendilerine Trabzon ve Rize illerine gezi düzenleyeceğimizi söylemiştik. Bugün onlara bu imkanı sağlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu gezimizle de il dışına çıkma imkanı olmayan bayanların değişik yöreleri gezip görmelerini amaçlıyoruz. İnşallah bayan kardeşlerimiz için faydalı bir proje olur. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Geziye katılan bayanlar da Başkan Asya ve ekibine sağladıkları imkanlardan dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Oluşturulma Tarihi : 16.8.2016
Dünya geneline bakarsak saç ekim operasyonları, diğer ülkelere oranla daha ekonomik ve kaliteli bir şekilde uygulanmaktadır. Bu yüzden dünyanın birçok yerinden ülkemizi ziyaret eden hastalar, İstanbul saç ekimi merkezlerimize gelmektedir.