KARŞIYAKA GÜZELLEŞİYOR

Sunay Mahallesi’ne bağlı Karşıyaka mevkii sakinleri belediyenin özverili çalışmaları sonucu önemli hizmetlere kavuştu. Geçtiğimiz yıl kanalizasyon ve doğalgaz hattının döşendiği Karşıyaka’da, bu yıl da içme suyu hattının yenilenmesi ile önemli sorunları giderildi. Yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı ve resmen bir mahalle konumuna gelen Karşıyaka’nın tüm alt yapı döşemelerini tamamlayan Muş Belediyesi, asfalt döşeme çalışması ile tüm eksikleri gideriyor.
Belediye, uzun yıllar önce yapılan ve mevcut koşullarda ihtiyaca cevap vermeyen köprüyü de yenileyerek büyük bir hizmete imza attı. Kısa bir süre içerisinde yeni köprünün inşasını tamamlayan Muş Belediyesi, köprünün her iki yakasındaki yollara dolgu yaparak genişletme yapıyor. Söz konusu bölgede Karni Deresi Rekreasyon Projesini de yapan belediye, projeye yakışır ve uzun yıllar kullanılacak bir köprüyü hizmete sunuyor.
Daha önce 5 metre genişliğinde olan köprünün yerine 12 metre genişliğinde bir köprü yapan belediye, ulaşım konusunda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için tüm ayrıntıları göz önünde bulunduruyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Feyat Asya, “2002 yılından beri yerleşim yeri olarak kullanılan Karşıyaka mevkiinde ciddi eksiklikler yaşanıyordu. Biz bu sorunları gidereceğimize dair halkımıza söz verdik. Allah’a şükürler olsun ki bugün taahhüt ettiklerimizi gerçekleştirdik. Yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgede kanalizasyon sorunu yaşanıyordu. Geçtiğimiz yıl 400’lük borularla 5 kilometrelik bir kanalizasyon hattı döşemesi yaptık. Bu çalışmamızla Karşıyaka sakinleri uzun yıllardır maruz kaldığı kötü koku ve görünümden kurtulmuş oldu. Bu çalışma ile birlikte doğalgaz hattı da döşendi” dedi.

Mevsim şartlarından dolayı içme suyu hattının bu yıl döşendiğini kaydeden Başkan Asya, “Daha önceden döşenen su şebekesi, ihtiyaca cevap vermiyordu. Vatandaşlar su konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda Karşıyaka’nın bütün su hattını da yeniledik. Vatandaşlarımızın bu konuda herhangi bir sorun yaşamamasını umut ediyoruz. Buradaki alt yapı çalışmalarının ardından yol ve kaldırım çalışmalarımıza başladık. Asfalt döşeme çalışmasını başlattığımız bölgenin üst yapı eksikliklerini de en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Sunay Mahallesi ile Karşıyaka bölgesini birbirine bağlayan köprünün çok eskidiğini ve yenilenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Asya, “Uzun yıllar önce yapılan köprü bugün ihtiyaca cevap vermiyordu. Özellikle kışın çok ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Yapılaşmanın da artması ile buradaki köprünün yenilenmesi gerektiğini düşündük. Ona göre hazırlığımızı yaptık. Daha önce 5 metre genişliğinde olan köprüyü 12 metre yaparak giriş ve çıkışların sorunsuz olmasını sağladık. Yeni köprüyü eskiye oranla yüksek yaptık. Her iki yakaya dolgu yapılarak asfalt döşenecek. Ekiplerimiz ulaşımın rahat bir şekilde sağlanması için tüm ayrıntıları göz önünde bulunduruyor” ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi : 12.10.2016
Dünya geneline bakarsak saç ekim operasyonları, diğer ülkelere oranla daha ekonomik ve kaliteli bir şekilde uygulanmaktadır. Bu yüzden dünyanın birçok yerinden ülkemizi ziyaret eden hastalar, İstanbul saç ekimi merkezlerimize gelmektedir.