BELEDİYEMİZDEN ÖRNEK BİR PROJE DAHA

Muş Belediyesi, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı ‘Sodesle hayata atlılıyorum’ projesi ile sosyal belediyecilik anlamında bir ilke daha imza attı.

Kalkınma Bakanlığı’nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Muş Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Sodesle hayata tutunuyorum’ projesi bayanların umut kapısı oldu. Kentin su, kanalizasyon ve yol gibi çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanlardaki eksikliklerini de gidermeyi hedefleyen Muş Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile ilin her kesimine hitap eden projeleri yapmaya devam ediyor.

Belediyenin bayanlara yönelik yürüttüğü ‘Sodesle hayata atılıyorum’ projesinde; aşçılık kursu, çocuk bakıcılık kursu, kilim kursu ile yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursu yer alıyor. 1 koordinatör, 2 sorumlu personel ve 4 eğitmenin görev aldığı projede 220 bayana farklı etaplarla 9 ay kurs verilecek.

Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan ve Muş Valiliği Proje İl Koordinatörü Bülent Solmaz ile birlikte kursiyerleri ziyaret etti. Yetkililerden kurslar ile ilgili bilgi alan Başkan Asya, bayanların proje kapsamında hazırladığı çalışmaları inceledi.
Proje ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Asya, söz konusu projenin bayanların meslek edinmelerinde ve sosyalleşmesindeki önemine vurgu yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Muş Bilge Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği’nin projenin paydaşları olduğunu söyleyen Asya, “Sodesle hayata atılıyorum projesi ile bayan kardeşlerimizin sahip olduğu beceri ve yetenekleri daha da geliştirerek meslek edinmelerini sağlamak ve aile ekonomilerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Belediye olarak asli görevlerimizin yanı sıra toplumun sosyal ve kültürel alanlardaki aksaklıklarını gidermenin gayretindeyiz. Bu kapsamda gençlerimize, bayanlarımıza ve toplumun diğer kesimlerine yönelik faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Proje kapsamında 80 bayana aşçılık kursu, 60 bayana çocuk bakıcılık kursu, 40 bayana kilim kursu ve 40 bayana ise yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursu verildiğini belirten Başkan Asya, “Bayan kardeşlerimizin 9 aylık eğitimlerinin ardından alacakları sertifikalarla iş hayatına atılmalarında kolaylık sağlanmış olacak. Bu kurslar, ev hanımlarının maddi kazanç dışında yeni çevre edinmeleri için de bir fırsattır. Bunun yanı sıra kursların sonunda bayan kardeşlerimize Trabzon ve Rize illerine gezi düzenleyeceğiz. Bu gezimizle de il dışına çıkma imkanı olmayan bayanların değişik yöreleri gezip görmelerini amaçlıyoruz. İnşallah bayan kardeşlerimiz için faydalı bir proje olur. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kursiyerler, davetlilere yiyecek ikramında bulundu.

Oluşturulma Tarihi : 12.2.2016
Dünya geneline bakarsak saç ekim operasyonları, diğer ülkelere oranla daha ekonomik ve kaliteli bir şekilde uygulanmaktadır. Bu yüzden dünyanın birçok yerinden ülkemizi ziyaret eden hastalar, İstanbul saç ekimi merkezlerimize gelmektedir.