YOLLARDA TUZLAMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Kar yağışından sonra yollarda meydana gelen buzlanmaya karşın tuzlama çalışmalarına başlayan Belediye ekipleri, ana ve ara arterler ile kaldırımlarda olası tehlikenin de önüne geçmeyi hedefliyor
      Muş'ta kar yağışının ardından havanın soğumasıyla birlikte ekipler, buzlanan kaldırım ve caddelerde tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
      Muş Belediyesi, şehir içerisindeki kaldırımların ve yolların buzlanmaması için tuzlama çalışması başlatarak özellikle ana cadde ve ara sokaklara yoğunluk verdi. Ekipler, İstasyon ve Cumhuriyet caddelerinin yanı sıra sokak aralarında vatandaşların rahat bir şekilde yürümelerini sağlamak için tuzlama çalışmaları vardiyeli olarak sürdürüyor. Şiddetli soğukların etkisiyle buzla kaplanan kaldırım ve yollar belediye ekiplerince tuzlandı. Kış mevsiminin etkisini iyice hissettirdiği Muş’ta tuzlama çalışmalarına kesintisiz devam edileceği kaydedildi.
     Vatandaşların güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak için tuzlama çalışmalarının il genelinde sistemli bir şekilde yürütüldüğünü belirten Belediye Başkanı Feyat Asya “Kış mevsimi ilimizde oldukça zor geçiyor. Bu sebeple kar yağışının hemen ardından etkili olan soğuk buzlanmaya sebep olmaktadır. Dolayısıyla vatandaşların yolda yürümesi güçleşiyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması için tuzlama çalışmalarını belirli aralıklarla sürdürüyoruz. Ekiplerimiz ana arter ve kaldırımların yanı sıra mahallelerdeki ara yoları da tuzlamayı ihmal etmiyor” dedi.
    Karla beraber soğuk havanın bir anda etkili olduğunu kaydeden Başkan Asya, “Kent merkezine karın ilk yağdığı gün soğukların da etkili olması, her ne kadar çalışmalarımızı zorlaştırsa da şimdiye kadar tüm bölgelere ulaştık. Ekiplerimiz kar toplama ve taşıma işleminin yanı sıra buzlanmaya karşın ana yolları ve ara caddeleri düzenli bir şekilde tuzluyor. Tuzlama çalışmalarını da vardiyeli bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın işlerine, öğrencilerimizin de okullarına rahat bir şekilde gidebilmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Asya, 3 adet tuzlama aracının olduğunu belirterek, kent genelindeki tüm noktalara ulaşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Oluşturulma Tarihi : 24.1.2017