MUŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARKMETRE PROJELERİ

PARKMETRE GETİRİLECEK ALANLAR;

Atatürk İlk Öğretim Okulu önü, Atatürk Bulvarı sol taraf Rektörlük yoluna kadar, sağ taraftan ise yeni yapılan Tapu ve Kadastro Hizmet Binasının aşağısından geçen yola kadar, PTT caddesi iki taraflı olmak üzere, Bankalar Caddesi şehitlik tarafı olarak, Cumhuriyet Caddesi PTT önünden sol tarafta Selimiye camii kavşağı, sağ taraftan ise ziyaret sokağı kavşağına kadar ve 75. Yıl Caddesi okulların olduğu tarafta olmak üzere Otopark-Parkmetre uygulaması getirilmesi düşünülmektedir. Parkmetre Projelerimiz hazırlanma aşamasında olup, projeler tamamlandıktan sonra bahse konu alanlar ihale edilecektir.

PARKMETRE PROJESİNDEKİ TEMEL HEDEFLER;

İlimiz genelinde belirlenen yollarda getirilecek parkmetre projesi, belirlenen yolların trafik yönünden yoğun olması münasebeti ile düşünülmüştür. İleriki dönemlerde ilimiz geneline yayılması düşünülmektedir.
                1- Bahse konu yollarda 2. Sıra park olayı biteceğinden dolayı trafik akışı rahatlayacak ve süreklilik arz edecektir.
                2- Cadde yoğunluklarından dolayı bahse konu caddelerde oluşabilecek trafik kazaların önüne geçilmesi ön görülmektedir.
                3- Caddelere gelişi güzel park olaylarının kaldırılması öngörülmektedir.
                4- Caddeler üzerine gün boyu park edecek arabaların kaldırılması ve sürekli bir düzenli akışın sağlanması söz konusu olacaktır.
                5- Trafiğin daha az yoğun olduğu caddelere ve Belediyemiz tarafından park alanları olarak gösterilen alanlara daha güvenli bir şekilde park etme mantığını geliştirilmesi.
                6- Belirlenen caddelerde trafiğin yoğunluğunu düşüreceğinden, söz konusu caddelerde Yayaların daha rahat ve güvenli bir şekilde kullanması hedeflenmektedir.

Oluşturulma Tarihi : 16.2.2016