KARLA MÜCADELE EKİPLERİ, DURMAK BİLMİYOR

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri, gece gündüz cadde ve sokakların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor
    Belirli aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Muş Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Ana ve ara yolları kısa bir sürede ulaşıma açan ekipler, akabinde etkili olan kar yağışı ile çalışmalarını sil baştan yapmaya devam ediyor.
İstasyon, Cumhuriyet, Eski Erzurum ve Hürriyet caddesi gibi ana yollardaki karı öncelikli olarak temizleyen ekipler, daha sonra ara yolları ulaşıma açarak vatandaşların mağdur olmamasını sağlıyor. İş makineleri yolları açarken kar küreme ekipleri de refüj ve kaldırımlardaki karı temizleyerek vatandaşların rahat bir şekilde yürüyebilmelerini sağlıyor. Çalışmalar sırasında zabıta ekipleri herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması için önlem alırken, tuzlama ekibi de temizlenen yolları buzlanmaya karşı tuzlamayı ihmal etmiyor.
Gece gündüz ekiplerin başında çalışmaları takip eden Belediye Başkanı Feyat Asya, herhangi bir sorun yaşanmaması için titizlikle karla mücadele çalışmasını yürüttüklerini söyledi.
     Ana yollar ve vatandaşların yoğunlukta olduğu yollara öncelik verdiklerini kaydeden Başkan Asya, trafik akışının rahatlaması ile ara yolları temizliğini yaptıklarını ifade etti. Yollardaki kar temizliği ile birlikte taşıma işlemi de yaptıklarını belirten Başkan Feyat Asya, yol kenarlarında park edilen araçların çalışmalara engel olduğunu da anımsatarak vatandaşların bu konuda duyarlı davranması gerektiğini vurguladı.
    Günlük 500 kamyonun üzerinde kar taşıma yaptıklarını belirten Başkan Feyat Asya, 13 Aralık’tan beri yaklaşık 11 bin kamyon kar şehir dışına taşıdıklarını ifade etti. Karla mücadele çalışmalarının maliyetli olduğuna dikkat çeken Başkan Asya, şimdiye kadar 2 milyonun üzerinde harcama yapıldığını söyledi.
    Başkan Asya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aralık ayından itibaren karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son günlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte kent genelindeki tüm yolların ulaşıma açılması için seferber olduk. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre kesintisiz çalışıyor. Vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için mücadelemizi sürdürüyoruz. Öncelikle ana yollarımızı daha sonra ara yollarımızı temizliyoruz. Tabi temizleme çalışmaları ile birlikte toplanan karı şehir dışına taşıyoruz. Bugüne kadar toplanan karı Karşıyaka mevkiine taşıyorduk. Ancak orada yer kalmadığından Karasu nehri kenarına taşımaya başladık. Karla mücadele çalışmaları çok külfetli ve zahmetli bir çalışmadır. Her şeye rağmen halkımızın bu sıkıntıları hissetmeyeceği şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”

Oluşturulma Tarihi : 2.2.2017