KAR KIŞ DEMEDEN KENTİN TEMİZLİĞİNİ YAPIYORUZ

Belediye Başkanı Feyat Asya, yılın yarısını karla mücadele ederek geçirdiklerini belirterek, bu süre içerisinde bile kentin temizliği ihmal etmediklerini söyledi
Muş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar kış demeden temizlik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri cadde ve sokakları kardan arındırırken temizlik ekipleri de atıkları toplayarak çöp toplama alanına naklediyor.
    Yoğun kar yağışının ve şiddetli soğukların etkili olduğu Muş’ta Muş Belediyesi her alanda faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kötü hava koşullarına rağmen vatandaşların sağlıklı bir ortamda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için çalışmalarını ihmal etmiyor. 07.00-16.00, 16.00-24.00 saatleri arasında 2 vardiya olarak çalışan ekipler, şehrin tamamını temizliyor. Muş Belediyesi 7 büyük 2 küçük sıkıştırma aracı, 2 damperli kamyon, 1 kazıcı kepçe ve 100 personelle yürüttüğü temizlik çalışmaları ile vatandaşlara hizmet sunuyor.
    Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamak için temizlik çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini ifade etti. Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklara rağmen temizlik çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Feyat Asya, temizlik işçilerinin fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti.
Temizlik ekiplerinin kışın zorlu bir mesai içinde olduklarını belirten Başkan Asya, “İlimizde kış mevsimi yoğun kar yağışlı ve şiddetli soğuklarla geçiriyoruz. Ağırlıklı olarak karla mücadele çalışmalarını yürütüyoruz. Ancak bunun yanı sıra rutin çalışmalarımızı da ihmal etmiyoruz.

Özellikle kentin temizliği konusunda kiplerimiz hummalı bir çalışma sergiliyor. Karla mücadele ekiplerimiz ana ve ara yollardaki karı temizleyerek şehir dışına taşırken, temizlik ekiplerimizde cadde ve sokaklardaki çöpleri temizleyerek, dolan konteynırları çöp toplama alanına naklediyor. Şehir içinde belirlenen mıntıkalar her gün istisnasız temizleniyor. Kış mevsiminde imkanlar her ne kadar sıkıntılı olsa da bu çalışmalarımızı aksatmıyoruz. Bazen ekiplerimiz bir konteynırı araca boşaltmak için saatlerce uğraşabiliyor. Hem konteynırın çevresinin açılması hem de atıkların buz tutması bazen çalışmaları sekteye uğratabiliyor. Özellikle vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu bölgeler, okul çevreleri, sağlık kuruluşlarının bulunduğu bölgeler, kısaca atıkların çok bulunduğu yerlerin temizliğini her koşulda yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda yaşayacağı sıkıntıları bizlerle paylaşmasını bekliyoruz. ALO 153 istek ve şikayet hattımız 7/24 halkımızın hizmetindedir.  Bizlere ulaştıracakları mesajları anında değerlendirip müdahale edeceğimizden emin olsunlar. Her zaman halkımızın hizmetinde olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.
    Kısa bir süre içerisinde vahşi depolama sistemini de ortadan kaldıracaklarını ifade eden Başkan Feyat Asya, “Korkut ilçesinin Kümbet köyünde bize tahsis edilen arsada katı atık bertaraf tesisimizi kurana kadar mevcut atıkların Bitlis Katı atık bertaraf tesisine naklini yapacağız. Bunun için gerekli alt yapı hazırlıklarını tamamladık. Sıkıştırma ve nakil araçlarımızın gelmesi ile şehir merkezinde toplanan atıkları Bitlis’e nakledeceğiz. Şimdiki çöp toplama alanının da ıslahı için çalışma başlatacağız. Allah’ın izniyle bu projemizi de kısa bir süre içinde hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi : 11.2.2017