BAŞKAN ASYA AKİT TV'DE BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Belediye Başkanı Feyat Asya, Akit TV'de yayınlanan Şehrin Gündemi programına konuk oldu. Başkan Asya, Gazeteci Sabri Balaban'ın hazırlayıp sunduğu programda Muş'u ve belediyenin faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylaştı
    Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, katıldığı canlı yayın programında görev süresi içinde yaptığı çalışmaları anlattı. Programın sunucusu Sabri Balaban’ın sorularını yanıtlayan Başkan Asya, Muş’ta yapılacak projelere değindi.
    Muş’un tarihçesini anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Asya, 1071 Malazgirt Zaferi ile tarih sahnesine çıkan Muş’un birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi. Muş’un Türkiye’nin üçüncü büyük ovasına sahip olduğunu anımsatan Başkan Asya, tarım ve hayvancılığın vatandaşların geçim kaynağı olduğunu kaydetti.
    Nüfusun çoğunluğunun kırsal kesimde olduğuna dikkat çeken Başkan Asya, “İlimiz 400 binin üzerinde bir nüfusa sahip. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı kırsal kesimlerde yaşıyor. Merkez nüfusumuz 100 bine ulaşmak üzere. En son açıklanan TUİK verilerine göre Muş yaşam standardı en düşük il olarak belirlendi. Ancak biz bunu hiçbir zaman kabul etmedik. Nüfusun çoğunluğunun kırsal kesimde olması üzerine bu değerlendirmenin yapılması doğru değil. Köylerde yaşam daha kolay olduğu için vatandaşlarımız şehre gelmiyor. Köylülerimiz geçimlerini sorunsuz bir şekilde yaptıkları için buna ihtiyaç duymuyorlar. Dolayısıyla nüfus dağılımının bu yönde olması böyle bir sonucu çıkarmaması lazım. Biz ilimizin yaşam standardının yüksek olduğunu söylüyoruz ve aksini düşünenleri Muş’a davet ediyoruz. Kendi gözleri ile gördüklerinde bizlere hak vereceklerine inanıyoruz” dedi.
    Belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Asya, “Göreve gelir gelmez kısa vadede orta vadede ve uzun vadede planlamalarımızı yaptık. Allah’a şükürler olsun ki stratejik planımıza göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa vadede acil çözüme kavuşturacağımız sorunları giderdik. Orta vadede düşündüklerimizin hazırlıklarını yaparak çalışmalarımıza başladık. Proje ve ihale süreçlerinin ardından ihtiyaç duyulan birçok tesisi kısa sürede halkımızın hizmetine sunduk. Alt yapı, içme suyu gibi uzun vadede yapılacak projelerimizi de önümüzdeki günlerde uygulamaya başlatıyoruz. 34 ayı geride bıraktığımız bugünlerde söz verdiğimiz ve halkımıza taahhüt ettiklerimizin tamamını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
    Şehir planlaması ve imar uygulamaları ile ilgili bilgi veren Başkan Asya, “Muş’un her iki yakasında bulunan Karni Deresi ve Çarçayı arasında sıkışmaktan kurtarmak için yeni yerleşim alanları açtık. Karni Deresi ıslahının yapılması ile Karşıyaka ve Bayraklı tepe mevkilerin cazibe merkezi haline dönüştürmek için harekete geçtik. Bayraklı tepe mıntıkasında yaklaşık 200 hektarlık alanının imara açılması için uzun bir süredir uğraş veriyoruz. Zemin etüdü, imar planlaması gibi çalışmaların ardından bu bölgede Selçuklu mimarisine uygun bir yapılaşma yapacağız. Şehri kalıbından çıkaracak bu projemizi de önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla beraber Karşıyaka bölgesinin tüm alt ve üst yapı çalışmalarını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Bu çalışmamızla vatandaşlarımıza tüm ihtiyaçların karşılandığı bir yerleşim alanı oluşturduk. Birçok hizmetten yoksun bir bölgemizi mahalle olarak şehre kazandırdık. Aynı şekilde çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve şehrin beton yığınına dönüşmemesi için imar planımızda radikal değişiklikler yaptık. Meclis üyelerimiz ile birlikte imar plan notlarını revize ettik ve yeni bir uygulama başlattık. İlimiz için büyük bir öneme sahip olan bu değişiklikle başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
     AK Parti belediyecilik anlayışını layıkıyla yerine getirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Feyat Asya, bu kapsamda önemli hizmetler sunduklarını söyleyerek, “Rutin çalışmalarımızın yanı sıra birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Cumhurbaşkanımızın taahhüdüyle halkımızı doğalgaza kavuşturduk. Doğalgaz hatlarının büyük bir kısmının döşemesi yapıldı. Bazı evlerin ve sitelerin bağlantıları yapıldı. Bu yıl kamu kurumlarımızla birlikte bunu daha da yaygınlaştıracağız. Hem halkımızın bu nimetten faydalanmasını sağlayacağız hem de hava kirliliğinin önüne geçmiş olacağız. Bunun yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerimize ve bayan kardeşlerimize yönelik meslek edindirme kursları hazırlayarak onları geleceğe hazırlıyoruz. Aynı şekilde bilgi evleri ve spor komplekslerimizi de yaparak onların hizmetine sunuyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi yetişmesini sağlamak için sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Yaptığımız ve yapmayı planladığımız çalışmalarımızı paydaşlarımızla istişare ederek uygulamaya başlıyoruz. Valimiz, Milletvekilimiz, parti temsilcilerimiz, kamu kurum amirlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalışarak halkımıza hizmet ediyoruz” diye konuştu.

Oluşturulma Tarihi : 17.2.2017