KAR MESAİSİ DEVAM EDİYOR

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri, ana ve ara yollarda toplanan kar kütlelerini şehir dışına taşımaya devam ediyor
    Şiddetli soğukların etkili olduğu bugünlerde karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Muş Belediyesi ekipleri tarafından, kar yağışının ardından başlatılan kar temizleme ve taşıma çalışmaları kesintisiz sürüyor. Şehir merkezindeki tüm yolları kısa sürede ulaşıma açarak vatandaşların mağduriyetini gideren ekipler, aşırı soğuklara rağmen kar taşıma çalışmalarına devam ediyorlar. Bazı ekipler kar taşıma çalışmalarının yanı sıra vatandaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımlardaki buz kütlelerini temizliyor.
    Ana yollardaki kar temizleme ve taşıma çalışmalarını tamamlayan karla mücadele ekipleri, mahalle aralarındaki dar yolları da kardan arındırıyor. Karla mücadele ekiplerinin yanı sıra tuzlama ekipleri de temizlenen yerlere tuz dökerek olası buzlanmayı önlüyor. Zabıta ekipleri de çalışmalar sırasında herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması için gerekli önlemleri alıyor.
     Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, yoğun bir kış geçirdiklerini belirterek, vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.
Çatı karlarının temizlenmesi için vatandaşlara gerekli uyarıları yaptıklarını kaydeden Başkan   Feyat Asya, bu konuda duyarlı davranan vatandaşlara teşekkür etti. Yaklaşık 4 metre kar yağdığına dikkat çeken Başkan Asya, kent merkezine yağan karın büyük bir kısmını taşıdıklarını ifade etti.
     Mahallelerdeki dar yolları bile kardan arındırdıklarını belirten Başkan Asya, soğuk havadan dolayı çalışma şartlarının zor olduğunu vurgulayarak buna rağmen ekiplerin görevlerini layıkıyla yerine getirdikleri kaydetti.
    Yol kenarlarında park eden araçların kar taşıma çalışmalarını aksattığını belirten Başkan Asya, sürücülerden bu konuda destek beklediklerini ifade etti. Karşıyaka mevkiindeki kar toplama alanının dolduğunu söyleyen Başkan Feyat Asya, bugünlerde taşınan kar kütlelerin Karasu Nehri kenarına döküldüğünü ve bunun da ayrı bir külfet olduğunu sözlerine ekledi.
Başkan Asya açıklamasının sonunda vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan belediye personellerine teşekkür etti.

Oluşturulma Tarihi : 22.2.2017