DEV PROJEDE SÜREÇ BAŞLADI

ALT YAPI PROJESİNİN İŞ YERİ TESLİM TÖRENİ YAPILDI
HAVALAR ISINIR ISINMAZ İLK KAZMAYI VURUYORUZ
    Muş Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından biri olan alt yapı projesinin iş yeri teslim töreni yapıldı
    Muş’un içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yapım işi hayata geçiriliyor. 29 Eylül’de yapılan ihalenin ardından başlatılan sözleşme ve iş yeri teslim çalışmaları sona erdi. Havaların ısınması ile Muş’un dev projesi başlatılacak.
     Muş Belediyesi meclis salonunda düzenlenen imza törenine AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, İller Bankası Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk, İller Bankası Van Bölge Eski Müdürü Enver Çelebi, yüklenici firma yetkilileri ve İller Bankası ile belediye personelleri katıldı.
     İmza töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, göreve geldikleri günden bugüne kadar Muş'un altyapı sorununu sürekli gündeme getirdiklerini söyledi. 1989 yılından bu yana bütün belediye başkan adaylarının en büyük taahhüdünün altyapı olduğunu hatırlatan  Başkan Feyat Asya, "30 Mart seçimlerinde de bizim de çok önemli bir taahhüdümüzdü. Muş'un altyapısını mutlak suretle çözme taahhüdünde bulunduk. Bürokratik işlemler, ihale aşaması ve finansman temininin ardından ihalemiz yapıldı ve onaylandı. 2014 seçimlerinde dönemin  Başbakanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Muş'un altyapısının kefili benim' demişti. Biz bu kefalete layık olmak adına çalışmalarımızı hızlandırdık ve bugün yer tespitini yaptık" dedi.
    Altyapı işinin sıkıntılı ve külfetli olduğuna vurgu yapan Asya, "Yüklenici firma yaklaşık maliyeti 150 milyon lira olan işimizi 98 milyon 848 bin liraya yapacağını taahhüt etti. Altyapıya yapılan harcamalar tamamen yeraltında kalacaktır, ama insana hizmet hasebiyle altyapı olmadan üstyapıya ne yaparsak yapalım geçici olacaktır. Yer teslimi yaptıktan sonra yüklenici firmayı sıkıştıracağız. Arkadaşlarımızın tümünü seferber edeceğiz ve hep birlikte sahada olacağız. 175 kilometre içme suyu kanalları, 184 kilometre kanalizasyon şebekesi ve 13 kilometre yağmur su kanalları döşenecek. Bunun yanında biz de üst yapı çalışmalarımızla yaşanılabilir şehir durumuna geleceğiz" diye konuştu.
    İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğüne atanan Van Bölge Eski Müdürü Enver Çelebi ise, görev yaptıkları süre içerisinde Muş'a özel bir gayret gösterdiklerini belirterek, "Sayın vekilimizin de bu konuda çok ciddi yardımları oldu. Genel müdürümüz başta olmak üzere kurum olarak 2 yıllık bir süreye tekabül eden projelerimizi çok hızlı bir şekilde başlamak, bitirmek ve ihale süreciyle geçti işimiz. Sonuç itibariyle ihalemiz bir kere iptal oldu. Sonunda mutlu bir sona ulaştık. Muş iline yapacağımız bu altyapı hizmetlerinden sonra Muş'un daha da yaşanabilir bir kent olması yönünde katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
İller Bankası Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk de, Muş'u güzel bir hizmete kavuşturacaklarını söyledi.
     Son olarak konuşan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, kentin alt yapı sorununun çözüme kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu projenin Muş’a hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından İller Bankası, Muş Belediyesi ve yüklenici firma arasında iş teslim protokolü imzalandı.

Oluşturulma Tarihi : 24.2.2017
Dünya geneline bakarsak saç ekim operasyonları, diğer ülkelere oranla daha ekonomik ve kaliteli bir şekilde uygulanmaktadır. Bu yüzden dünyanın birçok yerinden ülkemizi ziyaret eden hastalar, İstanbul saç ekimi merkezlerimize gelmektedir.