KADINLAR GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Muş Valiliği, Muş Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonu ile kutlama programı düzenlendi
     Muş’ta Kadınlar Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Muş Valiliği, Muş Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda bayan vatandaş katıldı.
     Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Başkan Asya şu ifadeleri kullandı: “Dünya Kadınlar Günü, 1857 tarihinde kadın işçilerin daha iyi çalışma koşulları için başlatmış oldukları grevin facia ile sonuçlanmasının ardından meydana gelmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak tanımlanan Dünya Kadınlar Günü ülkemizde de 1921 yılından itibaren kutlanmaya başlamıştır. Ancak bizim inancımız 1400 yıl önce kadınlara hak ettiği değeri vermiştir.

‘Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı iyi davranandır’ diyen bir Peygamberin ümmeti olarak kadınlarımıza gereken önemi vermek zorundayız. Kadın, tarih boyunca bir yüzüyle rahmet diğer yüzüyle zahmetin sembolü olmuştur. Ve tıpkı hadiste bahsedildiği gibi "zahmette rahmet vardır".
     Bizler, tüm medeniyetlerde ortak olarak şunu gördük ki; kadın merhamettir, kadın medeniyetin ta kendisidir. Nezaket ve zarafetin en iyi temsilcisidir. O halde kısaca diyebiliriz ki Kadın hayattır. Ve yine kadın, bilmeyene nefs, bilene nefestir. Yaşamın her alanında başarılarına tanık olunan kadınların aynı zamanda eş ve anne olmanın getirdiği sorumluluklarının gereğini de büyük bir fedakarlıkla yerine getirdiklerini görüyoruz. Toplumsal yaşamda kadınların sorunlarının sona erdirilmesi için hepimiz gayret göstermeliyiz. Muş Belediyesi olarak kadınların sorunlarının çözümü noktasında aktif rol almaya devam ediyoruz. Kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız ve katkılarımız her geçen gün artmaktadır. Kurumumuz bünyesinde uyguladığımız projelerle kadınlarımızın meslek edinmelerine olanak sağlamaya çalışıyoruz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında kadınlara yönelik aşçılık kursu, çocuk bakıcılık kursu, kilim kursu ile yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursunu açtık. Bu kurslarımızı tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdik. Aynı şekilde bayanlarımızın farklı illeri, farklı kültürleri görebilmeleri için geziler düzenledik. Bunun gibi kadınları toplumsal yaşama dahil eden projeler üretmeye devam edeceğiz. Özellikle, AK Parti iktidarı ve hükümetleri döneminde Türkiye'de kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve yine kanunlar kapsamında yapılan düzenlemeler umut vericidir. Hükümetlerimiz tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen siyasi, ekonomik ve kültürel reformların ardından Kadınlar Günü, ülkemiz kadınları için daha anlamlı hale geldi. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, aileleri ile birlikte sorunsuz bir yaşam sürmelerini dilerim.”
     Başkan Asya’nın konuşmasının ardından Vali Seddar Yavuz bir konuşma yaptı. Daha sonra Belediye Başkanı Feyat Asya’nın davetlisi olarak programa katılan AK Parti MKYK üyesi ve araştırmacı yazar Zeynep Alkış, katılımcılara kadının toplumdaki önemini belirten bir konuşma yaptı. Program, ödül takdimi, müzik dinletisi ve fotoğraf sergisinin ardından sona erdi.

Oluşturulma Tarihi : 9.3.2017