BİR YANDAN KARLA MÜCADELE EDİLİRKEN DİĞER YANDAN TAHRİBATLAR ONARILIYOR

Muş Belediyesi mahalle aralarındaki kar kütlelerini taşımanın yanı sıra çetin kış şartlarından dolayı tahrip olan yol ve kaldırımların onarımına başladı.
    Kışın hasarları onarılmaya başlandı. Mart ayının yarısına geldiğimiz bugünlerde ekipler bir yandan karla mücadele ederken diğer yandan bozulan yolları onarmaya devam ediyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı yolları soğuk havaya rağmen onarmaya başlayan Muş Belediyesi tarafından havaların ısınması ile il genelinde geniş kapsamlı bir çalışma yapılacağı açıklandı.
     Meteoroloji verilerine göre bu yıl ilimize yaklaşık 4 metre karın yağması hemen hemen tüm yollar tahrip olmasına neden oldu. Karla mücadele ekipleri kent merkezinde toplanan kar kütlelerini şehir dışına taşırken Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de yollarda meydana gelen çukurları onarıyor. Ekipler, İstasyon caddesinde oluşan çökmelere anında müdahale ederek yaya ve sürücülerin mağdur olmamasını sağladı.
      Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Feyat Asya, “Bu yıl kış mevsimini yoğun bir şekilde geçirdik. İlkbahara girdiğimiz bugünlerde bile karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle mahalle aralarında biriken kar kütlelerini şehir dışına taşımaya devam ediyoruz.   Tabi aşırı yağışlardan ve şiddetli soğuklardan dolayı yollarda ve kaldırımlarda ciddi tahribatlar yaşandı. Şehir merkezindeki yollarımızın büyük bir kısmında çökmeler ve çukurlar oluşmuş durumda. Yaşadığımız bu olumsuzlukları vatandaşlarımıza yansıtmamak için onarım çalışmalarımıza başladık. İstasyon Caddesi gibi vatandaşların sık sık kullandığı yollarda meydana gelen çökmelerin onarımına başladık. Ekiplerimiz soğuk havaya rağmen fedakarca çalışıyor” dedi.
      Onarım çalışmaların geçici olduğuna dikkat çeken Başkan Asya, “Malumunuz alt yapı projemizin iş yeri teslimini yaptık. Bu yıl çalışma sezonu ile birlikte kazı yapılmaya başlanacak. Bu projemizle kent merkezindeki tüm yollarda döşeme çalışmaları yapılacak. Ancak o zamana kadar vatandaşlarımızın mağdur olmaması için onarım çalışmalarımız devam edecek. Alt yapı çalışmalarımızın tamamlanması ile tüm yollarımızı yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi : 11.3.2017