BAŞKAN ASYA, SARI BLOKLARLA İLGİLİ MAHALLE SAKİNLERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Belediye Başkanı Feyat Asya, Zafer Mahallesi’ndeki sarı bloklarda ikamet eden mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
    Belediye Başkanı Feyat Asya, Zafer Mahallesi sarı bloklar mevkiinde yapılması planlanan kentsel değişim ve dönüşüm ile ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Feyat Asya’nın yanı sıra, imar komisyonunda bulunan belediye meclis üyeleri, Zafer Mahallesi Muhtarı Buryettin Alkan, teknik personeller ve mahalle sakinleri katıldı.
    Yaklaşık üç yıldır sarı bloklardaki sorunu çözüme kavuşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Asya, “Sarı blokların son halinin şehrimizin bir eksikliği olduğunu her platformda dile getirdik. Göreve başlar başlamaz burada yaşayan vatandaşlarımızın rahat bir ortamda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için çalışmalarımıza başladık. İmar komisyonu, belediyenin imar ekibi, ilgili oda temsilcileri ve inşaat sektöründe faaliyet gösterenlerle sürekli istişare ederek bu konuda kararlar aldık. Bu süreçte yaptığımız tüm toplantılarda mahalle muhtarımızı davet ettik, kendisi de icabet etti. Sizlerin hassasiyetini göz önünde bulundurarak uygulanacak projeyi kabul ettik” dedi.
    Sarı bloklardaki yapıların 65 metrekare üzerine yapıldığını anımsatan Başkan Feyat Asya, “Bizler bu bölgede çarpık yapılaşmanın önüne geçmek, sosyal alanları, yeşil alanları, ibadet alanları ve yürüyüş alanları olan belli bir düzende olacak şekilde modern bir yaşam alanı yapmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda evlerin 8 katla sınırlı olmasına, balkon çıkmaları hariç kullanım alanı 105 metrekare toplamda 125 metrekarelik evlerin yapılmasını kararlaştırdık. Sınırları zorlayarak bu kararı aldık. Bunun hayata geçmesi ile Muş’un en cazip mahallesi inşa edilecek. Evlerin çok daha büyük olması konusunda talebiniz var. Emin olun ki kanun ve mevzuatların gereğini yaparak olabilecek en son halini sizlerin önüne getirdik. Meclis üyelerimiz, teknik ekibimiz bu konuda ciddi mesai harcadı. Bu çalışmaları yaparken kendi şahsi işlerini yapıyorlarmış gibi özenle yaptılar. Ben tekrar emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Alınan kararın ideal olduğunu bilmenizi isterim. Bu projemizin sizlere ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi : 16.3.2017
Dünya geneline bakarsak saç ekim operasyonları, diğer ülkelere oranla daha ekonomik ve kaliteli bir şekilde uygulanmaktadır. Bu yüzden dünyanın birçok yerinden ülkemizi ziyaret eden hastalar, İstanbul saç ekimi merkezlerimize gelmektedir.