KAR TAŞIMA ÇALIŞMALARI HALEN DEVAM EDİYOR

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri Mart ayında bile kar taşıma çalışmalarını sürdürüyor
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Muş’ta kış mevsimin etkisi halen devam ediyor. Karla mücadele ekipleri yaklaşık 5 aydır kar temizleme ve taşıma çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, karla mücadele çalışmaları sırasında mahalle aralarında toplanan kar kütlelerini taşıyor. Havaların ısınması ile birlikte eriyen ve görüntü kirliliğine neden olan kar kütleleri Karasu Nehri kenarına dökülüyor. Karla mücadele ekipleri kar taşımalarını sürdürürken, Fen İşlerine bağlı yol bakım ve onarım ekipleri de yollardaki tahribatları gidermeye devam ediyor.
     Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, 5 ayı aşkın bir süredir karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bu yıl yoğun kar yağışlı bir kış mevsimi geçirdik. Meteoroloji verilerine göre yaklaşık 4 metre kar yağdı. Karla mücadele ekiplerimiz ilk günden beri vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için özverili bir şekilde çalışmalarını yaptılar ve halen çalışmalarını sürdürüyorlar. Mart ayının yarısını geçtiğimiz bugünlerde bile mahalle aralarında toplanan kar kütleleri şehir dışına taşınıyor. Havaların ısınması ile eriyen kar kütlelerinin cadde ve sokaklardaki geçişleri zorlaştırmaması için ekiplerimiz hummalı bir çalışma sergiliyor” dedi.
     Görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için kent genelindeki tüm kar kütlelerinin taşınacağını kaydeden Başkan Feyat Asya, “Bugüne kadar 15 bin kamyonun üzerinde kar taşıma yapıldı. Aynı şekilde karla mücadele çalışmaları bize 3 milyon TL’ye mal oldu. Bu, sadece kar temizleme ve taşıma çalışmaları sırasındaki yakıt ve araç kiralamaya ödenen ücrettir. Bunun yanı sıra ortaya çıkan tahribatların onarımı da bir o kadara mal olacak. Zaten karla mücadele ekiplerimiz mahalle aralarındaki kar kütlelerini şehir dışına taşırken, Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerde karın olmadığı özellikle ana caddelerdeki tahribatları onarıyor. İl genelindeki yolların büyük bir kısmında çukurlar meydana gelmiş. Şimdilik bunlara geçici çözümler üretiyoruz. Havaların tamamen ısınması ile geniş kapsamlı bir çalışma başlatacağız. Alt yapı çalışmalarından dolayı mevcut yollarımızın tamamı kazılacak. Şebeke hatlarının döşenmesi ile tüm yollarımızı yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi : 16.3.2017