VATANDAŞLARA CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ANLATILDI

Muş Belediyesi tarafından "Değişen Türkiye ve Referandum Süreci" konulu konferans düzenlendi. 23. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un konuşmacı olarak davet edildiği programda vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anlatıldı.
    Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (MUŞ TSO) Konferans salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Feyat Asya yaptı.
    Başkan Asya konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu akşamki konuğumuz, bizler için çok özel bir yeri olan saygıdeğer abimiz, dostumuz, gönül insanı Abdurrahman Kurt abimiz.  Abdurahman abinin hayatına şahitlik ettiğimiz kadarıyla, izlediğimiz kadarıyla bizler için örneklik teşkil eden o kadar büyük özverileri bulunmaktadır ki taktir etmemek elde değil. AK parti içinde bulunmayı her zaman bir dava bilinci ile ortaya koymuş. İhtiras için, hesap için, çıkar için mücadele edilmeyeceğinin canlı örneğidir. Gerek öğrencilik yıllarında, gerek İstanbul'da çalışma hayatını atılırken, gerek Diyarbakır il Başkanlığı döneminde, gerek milletvekili sürecinde, gerekse akil adamlar için üstlendiği görev ve yaptıklarıyla yüreğimizin sesi olmuştur. Hakkı ve doğruyu söylemekten hiçbir zeminde ve hiçbir zaman geri durmamıştır. Allah için Allah yolunda kınayıcının kınamasından da geri durmamıştır. Bu ülkede akan kardeş kanının durması için hep bir Ümmet bilinciyle hareket etmiş, bu tutumu ile bizlere örnek olmuştur. Bir çok zeminde bizler adına sözlü olarak ifadelerini dile getirirken, bizler için gönül huzuruyla söylenmesi gerekeni layıkıyla uygun bir şekilde ortaya koymuş, bizleri ziyadesiyle temsil etmiştir. Bu ülkenin kardeşlik hukukuyla gelişeceğine büyüyeceğini olan inancını yapmış olduğun fedakârlıklarını ortaya koymuştur. Siyasi hareket içerisinde gelişmeler ve değişmeler ne yönde olursa olsun inandığı dava uğruna bu zeminde mücadele etmesi gerektiğini en iyi şekilde ispatlamıştır. Bu teşkilatların bu partinin bu bölgenin bu halkın böylesi yürekli ellere dava adamlarına kendini adamış insanlara ihtiyacı vardır.  Ak parti davası içerisinde bizler için büyük bir örneklik teşkil ettiğinin bilinmesini ve inşallah bunun böyle devam etmesini dilediğimizi Allah'tan niyaz ediyoruz. Halkımızın bu duruşa bu algıya bu bilince ihtiyacı vardır. Bizler birlikte güçlüyüz. Yarınlara bilinçli istikrarlı ve disiplinli bir şekilde yürümek zorundayız. Bu vesileyle Muş halkı adına teşrifleri ile bizleri onurlandırdığı için kendisine minnettar olduğumuzu ve müteşekkir olduğumuzu huzurlarınızda beyan ediyorum. Sözü misafirimize bırakıyorum. Kendisi Engin bilgileri ile yeni sistem hakkında bizleri aydınlatacaktır."
    Başkan Asya'nın konuşmasının ardından 23. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, katılımcılara anayasa değişikliği ve referandum süreci ile ilgili bilgiler paylaştı.
Başkan Asya, konferans sonrası Kurt'a Osmanlı Tuğrasının yer aldığı bir tabloyu hediye etti.

Oluşturulma Tarihi : 18.3.2017