ALT YAPI PROJEMİZ BAŞLIYORUZ

İller Bankası ile sürdürülen çalışmalar doğrultusunda bu yıl fiilen başlanacak olan alt yapı çalışmaları ile şehrin en büyük sorunu ortadan kalkacak. 1985 yılında İller Bankası tarafından 45 bin nüfusa hitap edecek şekilde yapılan ancak aradan geçen 30 yılda eskiyen ve gelişip büyüyerek 100 bin nüfusa sahip olan şehrimizin ihtiyacına cevap veremeyen içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri tamamen yenileniyor. İller Bankası Genel Müdürlüğü 2 Haziran 2016 tarihinde söz konusu projenin halesini yaptı. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı ihalenin iptal edildiği tebliğ edildi. Daha sonra yapılan görüşmelerle 29 Eylül 2016 tarihinde proje ikinci defa ihaleye çıkarıldı. İhale sürecinin tamamlanması ile bu yıl çalışma sezonunda ilk kazma vurulacak.

Yıllardır alt yapı sorunundan mağdur olan Muş halkı, belediyemizin bu projesi ile ferahlayacak. Muş’un köklü sorunlarını çözüme kavuşturmak için ilk günden itibaren büyük bir gayret gösteren Belediye Başkanımız Feyat Asya bu proje ile Muş’un uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak bir çalışmaya imza atacak.

Alt yapı projesi ile birlikte üst yapı çalışmalarını da hızlandıracak olan Muş Belediyesi, kentin bütün yollarını modern bir görünüme kavuşturacak. İhale edilen kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu yapım işi ile tüm alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Oluşturulma Tarihi : 19.4.2017