BAYRAKLI TEPEYİ İMARA AÇIYORUZ

Muş Belediyesi yol, kanalizasyon, park bahçe gibi çalışmalarının yanı sıra imar alanındaki çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların rahatı ve huzuru için sınırları zorlayan Muş Belediyesi, Bayraklı tepe mevkiinde yaklaşık 168 hektarlık alanı Kentsel Gelişim Planı olarak imara açmak için zemin etüdü çalışmalarını yaptı. Ekiplerin söz konusu alanda başlattığı çalışmanın sonucunda Muş ili yapılaşmada yeni bir çehre kazanacak.

Jeolojik ve Jeofizik zemin etüdü çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Feyat Asya, Muş’un Karni Deresi ile Çarçayı arasında sıkıştığını ifade ederek, bu bölgede başlatılan çalışma ile bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Yeni imar alanlarının açılması ile çarpık yapılaşmanın da önüne geçeceklerini belirten Başkan Asya, vatandaşların refah seviyesinin artacağını vurguladı.

Başkan Feyat Asya açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “İlimiz mevcut imar planına cevap vermeyip, Çarçayı ile Karni Deresi arasında sıkışıp kalmıştır. Belediye olarak bu soruna çözüm üretmek, yeni imar alanları oluşturmak için harekete geçtik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda mücavir alan sınırları içerisinde bulunan Bayraklı Tepe mevkiinde yaklaşık 168 hektarlık alanın Kentsel Gelişim Planı olarak imara açmak için projeler hazırladık. Ciddi bir ilerleme kaydettik. Şu anda söz konusu alanın ilave imar planı için jeolojik ve jeofizik zemin etüdü çalışmalarını tamamladık. Belirli yerlerden alınan örnekler üzerinden araştırmalar yapıldı. Bu proje sonucunda TOKİ aracılığı ile yeni yapılaşma yapmayı amaçlıyoruz. İlave imar planı meclisimiz tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Sabır isteyen bir iş olduğunu biliyoruz. İnşallah bu projemizi de başarılı bir şekilde sonuçlandırarak Muş halkının hizmetine sunacağız.”

Oluşturulma Tarihi : 19.4.2017