İçme Suyu Sorunu Çözülüyor

Belediye Başkanımız Feyat Asya’nın içme suyu ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler olumlu sonuç verdi. Yapımı devam eden Alparslan 2 Barajı’ndan içme suyu temini için çalışmalar başladı. Muş için hayati öneme sahip olan projenin ilk adımı atıldı. Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğü, Arıncık Regülatöründe arıtma tesisi kurulması ve şehrin içme suyu temininin sağlanması için proje hazırlama ihalesini yaptı. Önümüzdeki günlerde söz konusu işin ihale edilmesi ile çalışmalara start verilecek. Alparslan 2 Barajından gelecek suyun Mercimekkale Arıncık Regülatörü yakınında kurulması planlanan arıtma tesisinden geçerek şehre cazibeli olarak aktarılması ile kentin yüzyıllık içme suyu sorunu giderilmiş olacak.

Belediyemiz, bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalar yaparken, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için su arayışlarını ihmal etmiyor. Mevcut sondajların çökmesi ile yeni sondaj çalışmalarını da yapan belediyemiz, içme suyu projesini tamamlayana kadar vatandaşların bu konudaki sıkıntılarını çözmeye devam ediyor.

Oluşturulma Tarihi : 19.4.2017