SARI BLOKLARIN YERİNE ÖRNEK BİR PROJE UYGULANACAK

Muş’ta yıllar önce depremzedeler için yapılan, Zafer Mahallesindeki bloklar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yıkılmaya yüz tutmuş yapıların yerine vatandaşların refah ve huzur içerisinde yaşayabilecekleri modern yapılar yapılması için planlamalar yapan Belediyemiz, çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Sarı Blokların akıbeti ile ilgili Belediye Başkanı Feyat Asya Başkanlığında, İmar Komisyonu üyeleri,  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personelleri ile Mimarlar ve Mühendisler Odası yetkilileri çeşitli görüşmeler yapıldı. Alınan kararlar doğrultusunda çalışmalara start verildi. Bu kapsamda Sarı Blokların bulunduğu bölgenin yeraltı tabakalarının durumlarını, konumlarını, hangi tür jeolojik yapıdan müteşekkil olduklarını, derinliklerini, kalınlıklarını, yoğunluklarını, elektrik özdirençlerini, sismik hızlarını, ivmesini, yeraltı suyu derinliğini ve bu tabakaların diğer dinamik parametrelerini, deprem karşısında gösterecekleri davranışları, tespit etmek amacıyla zemin etüdü çalışmaları yapıldı. Buradan alınacak örneklerin laboratuar ortamında incelenmesinin ardından çıkan sonuca göre imar planı hazırlanıyor. Daha sonra Belediye Meclisinin alacağı karar sonucunda söz konusu bölgede yeni yapılaşma imkânı sağlanmış olacak.

Mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için her türlü ayrıntıyı düşündüklerini ifade eden Başkanımız Feyat Asya, “Uzun bir süredir Sarı Blokların yeri ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve bu bölgede çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için titizlikle çalışıyoruz. İmar komisyonu ve teknik personellerimiz ile birlikte meslek odaları temsilcilerinin görüşlerini aldık. Bu bölgede örnek bir proje uygulanması için her türlü ayrıntıyı düşünüyoruz” dedi.

Resmi prosedürleri hızlandırmanın gayretinde olduklarını belirten Başkan Asya, “Belediye olarak söz konusu bölgedeki binaların çok eski olması nedeniyle vatandaşların belirli zorluklar çektiği bilinciyle çalışmalarımızı olabildiğince hızlandırıyoruz. Sunay Mahallesi’ndeki afet konutlarının yerine yapılan çarpık binaların burada da yapılmaması için ilgili tüm kesimlerle görüşerek sağlıklı bir sonuç almak istiyoruz. Meslek odalarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde mevcut alanın kullanımında hem vatandaşlarımızın hem de inşaat firmalarının hakkını gözeterek çözüm üretiyoruz. Ev sahipleri ve müteahhitlerle de bir araya gelerek onların görüşlerin alacağız. Ekiplerimiz burada zemin etüdü çalışmalarını tamamladı. Buradan alınan örnekler laboratuar ortamında incelendi. Nihai kararı belediye meclisimizce onaylayarak çalışmaları başlatmayı hedefliyoruz. Tek amacımız vatandaşlarımızın rahat edebileceği, geniş sosyal donatı alanlarına sahip düzenli binaların yapılmasıdır. İnşallah herkesin memnun kalacağı örnek bir projeyi ilimize kazandırırız” ifadelerini kullandı

Oluşturulma Tarihi : 19.4.2017