ÖĞRENME VE BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenme ve bilim şenliği düzenlendi. Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan şenliğe katılarak stantları gezdi.
    Muş Belediyesi açık otoparkında düzenlenen şenliğe, Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kamu kurum amirleri, siviil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Vekili Özarslan, “Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya, AK Parti’nin 3 Olağanüstü Kongresi’ne katılmak üzere Ankara’da bulunduğundan programa iştirak edememiştir. Kendisinin selamlarını sizlere ileterek konuşmama başlamak istiyorum.
Değerli Hazirun
    İnsanoğlu, olayların anlamını ve çevresindeki eşyaların nedenini kavramaya başladığı andan itibaren, öğrenmeye başlar. Bununla bilgi ağacının fidanı, hayat toprağına dikilmiş demektir. Birey, kendine ve mensup olduğu topluma faydalı bilgileri öğrenmeye gayret ettiği an, hayatını olumlu yönde değerlendirmiş olur. Öğrenme, beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Dolayısıyla hem kendimize hem de bizden sonraki nesillere faydalı şeyler bırakmak için sürekli kendimizi yenileyip geliştirerek öğrenmeye yönelmemiz gerekir.
    Hükümetimiz, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yaptığı başarılı değişikliklerle çocuklarımızın, gençlerimizin ve bayan kardeşlerimizin iyi bir şekilde istifade edebileceği imkanlar oluşturmuştur. Kaliteli bir eğitimin yanı sıra bireylerin istihdamını kolaylaştıracak mesleki kurslarda yaygınlaştırılmıştır. Aynı şekilde öğrencilerimizin engin fikirleri ile elde ettikleri teknolojik projelerde son yıllarda yoğun ilgi görmüştür. Bu tür çalışmalar hem öğrencinin gelişimine hem de ülkenin eğitim seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Valiliğimizin koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ‘Öğrenme ve Bilim Şenliği’nin hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
    Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları gezerek, öğrenciler tarafından sergilenen eserleri incelediler.

Oluşturulma Tarihi : 23.5.2017