ŞEHİRLERARASI TERMİNAL İNŞAATI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Muş Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan yeni şehirlerarası terminal inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl temeli atılan projenin bu yıl tamamlanması hedefleniyor.
    Muş-Bingöl karayolu güzergahında yapılan şehirlerarası otobüs terminalinin yapım işi sürüyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
    Şehir içi ulaşım sorununu ortadan kaldıran Muş Belediyesi, şehirlerarası ulaşımın da sorunsuz bir şekilde yapılması için çalışmalarına devam ediyor. Yeni bir terminal binasını Muş halkının hizmetine sunmak için uzun uğraşlar veren Başkan Feyat Asya, vaat edilen bir projeyi daha hayata geçiriyor.
    22 bin metrekare alan üzerine yapılan terminalin yaklaşık 8 bin metrekaresi ana hizmet binası olarak planlanıyor. 16 adet bilet satış acentesinin bulunduğu yeni terminal projesinde kargo, PTT, internet merkezi, emanet, fast food, kafeterya, büfe, makine ikmal binası bulunuyor. Vatandaşların ve işletmecilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı projenin sözleşmedeki teslim tarihi 2018 yılı Ağustos ayı olarak geçiyor. Ancak çalışmalara son sürat devam eden yüklenici firma bu yılın sonuna doğru terminali teslim etmeyi amaçlıyor.
    Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, belediyenin teknik personelleri ile yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
    Şehirlerarası otobüs terminalinin kent görünümü için önemli olduğunu belirten Başkan Asya, “Mevcut terminalin ihtiyaca cevap vermediğini ve yeni bir terminal binasının kurulması gerektiğini her platformda dile getirdik. Bunu gerçekleştireceğimize dair söz verdik. Allah’a şükürler olsun ki geçen yıl ihale sürecinin tamamladığımız projemizin temeli atıldı. Bu yıl havalar ısınır ısınmaz çalışmalara kalınan yerden devam ediliyor. Muş Bingöl karayolu üzerinde bulunan 22 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan şehirlerarası terminalin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yüklenici firma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mevsim şartlarından dolayı yapım işi yaklaşık 2 yıl olarak belirlendi. 2018 yılı Ağustos ayında teslim edilecek diye ihale edildi. Yüklenici firma bu yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor. Bizler de bu yıl tamamlanmasını umuyoruz” dedi.
    İki yılın sonunda Muş’a önemli bir tesis daha kazandıracaklarını kaydeden Başkan Asya, “Yeni binamızda tüm ayrıntıları göz önünde bulundurarak projelendirdik. 8 bin metrekaresi ana hizmet binası olacak olan terminalde 16 adet bilet satış acentesi yaklaşık 20 adet işyeri de farklı sektörlerden hizmet verecek. Bu eserimizin tamamlanması ile mevcut terminal binamızın çevresindeki yoğunlukta ortadan kalkmış olacak. Bugün söz verdiğimiz projeleri hayata geçirerek vatandaşlarımızın karşısına çıkmak bizim için en büyük mutluluktur. Bizler görev süremiz içerisinde halkımıza hizmetkarlık konusunda gereğini yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Oluşturulma Tarihi : 31.5.2017