EMLAK BEYANNAME FORMLARI

1. Emlak Vergileri iki taksit olup 1.Taksiti Mart, Nisan ve Mayıs Aylarında; 2.Taksiti ise Kasım Ayında ödenir. Vergi oranları;

• Meskenlerde ‰ 1

• İşyerl

Emlak İşlemleri

erinde ‰2

• Arsalarda ‰3

• Arazilerde ‰1

2. Emlak bildirimi Yeni satın almalarda Gayrimenkullerde değişiklik (şuyulandırma, tadilat, yıkım) olması, ve Ölüm hallerinden yeniden bildirim verilmesi zorunludur. Bunların dışında bildirim vermeye gerek olmayıp her sene yukarıda belirtilen aylarda vergi ödenir. Emlak bildirim formu belediyemiz Gelir Müdürlüğüne bağlı Emlak Servisinden Ücretsiz alınarak, doldurulup teslim edilmelidir.

3. Yapılan satışlardan önce vatandaşların Belediyemiz Emlak servisine başvurarak Gayrimenkullerin Rayiç Bedellerini öğrenmeleri gerekir. Aksi takdirde düşük değer göstermelerinden dolayı hem satış işlemini yapan hem de alıcıya çok miktarda ceza çıkmaktadır. Vatandaşlarımızın buna dikkat etmeleri gerekmektedir.

4. Zamanında ödenmeyen Emlak Vergilerine her ay %1.6 Gecikme zammı uygulanmaktadır.

5. Satın alımlarda ve değişikliklerde bildirim verme sureleri yıl içerisinde olursa yılsonuna kadar; Yılın son Üç ayı içerisinde olursa değişiklikleri dairemize bildirilmesi zorunludur.

Örnek Beyanname Formlarına aşağıdaki Ekli DokümanlardanUlaşabilirsiniz.

Oluşturulma Tarihi : 10.2.2016 12:14:26
         Alt Kategori Bulunmamaktadır!..

Dünya geneline bakarsak saç ekim operasyonları, diğer ülkelere oranla daha ekonomik ve kaliteli bir şekilde uygulanmaktadır. Bu yüzden dünyanın birçok yerinden ülkemizi ziyaret eden hastalar, İstanbul saç ekimi merkezlerimize gelmektedir.