MUŞ BELEDİYESİ’NDEN ‘DÜNYA YETİMLER GÜNܒ İFTARI

Muş Belediyesi, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla gelenek haline getirdiği iftar programının bu yıl dördüncüsünü düzenledi.
    İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı kararla Ramazan ayının 15. gününün ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kabul edilmesi münasebetiyle Muş Belediyesi, çocuk evlerinde ve koruyucu ailelerin yanında olan çocuklara iftar yemeği vererek unutulmadıklarını hatırlattı.
    Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Muş’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Muş Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
    Atatürk Çocuk Parkında gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Ramazan ayının ruhuna uygun kardeş olmanın bilinciyle bu aziz günde aramızda bulunan aziz misafirimiz, büyüğümüz, abimiz Sayın Bakanımıza Hoş geldiniz diyorum saygılar sunuyorum.

Kardeş olmanın gereğini fazlasıyla ortaya koyan en zor şartlarda, en çetin ortamlarda gece demeden, gündüz demeden bizlerle birlikte olan Sayın Bakanımıza göstermiş olduğu büyük gayret ve fedakarlıktan dolayı minnettarız. Güven ortamının tesisi için istikrarlı bir şekilde ortaya konan politikaların ve emeğin hak adına muvaffakiyet bulmasını Allah'tan dilerim. Zaman doğrulamıştır ki bizim bizden başka kardeşimiz yoktur ve bizler ancak birbirimizle var olmak zorundayız. etrafımızı saran bu ateş çemberinde birbirimize tutunarak ileriye girmekten başka hiçbir seçeneğimizde şansımız yoktur Rabbim bu duygu ve düşüncelerle birbirimize kenetlenmeyi bu bilincin uyanmasına cümlemize nasip eylesin. Bugünlere çok kolay aşamalardan geçerek gelinmedi atılmış her adımın karşılığında ödenmiş binlerce bedelimiz vardır. İyileştirmekten güzelleştirmekten kaynaşmaktan barışık olmaktan ileriye odaklı olmaktan başka hiçbir şansımız yoktur. Bizler birbirimize tutunup kardeş olduktan sonra hiçbir şer güç hiçbir şer odak bize dair tasarlamış olduğu, kurgulamış olduğu planlarını hayata geçiremeyecektir. Bizi birbirimize kardeş kılan Allah'a binlerce kez şükürler olsun bizleri bu coğrafyada var eden Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Fakiri ve yoksulu kollayıp gözetmenin dinin bir gereği olduğunu bizlere vazife kılan Allah'a hamdolsun. Bu vazife bizler için bir lütuf bir ihsan değildir bizlere Allah tarafından emrolunmuş bir vazife bir görev bir sorumluluktur.
    Rabbim bu görevi bilinçli bir şekilde içine sindirerek dahil olarak yerine getiren kullarından eylesin bizi. Dünya hayatının bir sınavdan ibaret olduğuna iman etmiş kullarız. Bu sınavın şartları bizler için bir imtihan sebebidir. Acılarımız ve Sevinç'lerimize ortaklık bizleri kardeş kılıyor. Annesiz veya babasız olmak bir sınavdır. Bize düşen görev bu sınavda sizlerle birlikte olmaktır. eksikliği yaşatmamaktır. Kardeş olabilmek birbirimize tutunmak anne veya baba olabilmektir. Bizler gönül coğrafyası İl sınırlarını, bölge sınırlarını aşmış bir aileyiz. Bu ailenin bir Bakanının böylesi bir günde bu duygu ve düşüncelerle bizlerle birlikte olması takdire ve minnete şayan bir davranıştır. Böylesi bir aileye mensup olmak en büyük mutluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle özelde yetim kardeşlerimize karşı genelde bizler gönül vermiş teveccüh göstermiş hakkımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirebilmeyi Allah'tan niyaz ederim. Rabbim kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmeyi cümlemize nasip eylesin. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin güçlendirerek daim eylesin. Sayın bakanım bu aziz ayda bu anlamlı günde bizlerle olmanız bizleri ziyadesiyle mutlu ve bahtiyar eylemiştir. Soframıza evimize ilimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz.”
    Başkan Asya’nın konuşmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da vatandaşlara hitap etti. İftar programı hediye takdiminin ardından sona erdi.

Oluşturulma Tarihi : 12.6.2017