BAŞKAN ASYA, VALİ YILDIRIM İLE BİRLİKTE LALE VADİSİ PARKINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri ile birlikte yapımı tamamlanarak vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlanan Lale Vadisi Parkı’nda incelemelerde bulundu

Muş Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan iki yıllık yoğun çalışmanın neticesinde gün yüzüne çıkan Lale Vadisi Parkı açılışa hazırlanıyor. Muş’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 30 Nisan tarihinde açılışı yapılması planlanan parkın tüm eksiklikleri giderildi.  Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Aziz Yıldırım ile birlikte açılışa hazırlanan parkta incelemelerde bulundu. Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma  Komutanı Albay İsmail Şahin, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Kızılağaç Belediye Başkanı  Burhan Öğüt, Yeşilova Belediye Başkanı İlhan Çiftçi incelemeler sırasında Vali Yıldırım ve Başkan Asya’ya eşlik etti.
     Lale Vadisi Parkı ile ilgili Vali Yıldırım ve beraberindekileri bilgilendiren Başkan Asya, Karni Deresi Rekreasyon Projesi kapsamında tüm çalışmaların tamamlandığını belirterek 30 Nisan 2018 tarihinde parkın açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.
     Atıl durumda olan 90 bin metrekare alan üzerine Muş’un en büyük sosyal aktivite merkezini kurduklarını belirten Başkan Asya, projenin yaklaşık 14 milyon TL maliyetle hayata geçirildiğini kaydetti. Bir kısmı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında bisiklet yolları, yürüme yolları, yeşil alanlar, spor alanları, anfi tiyatro, havuzlar, restoranlar, büfeler, su depoları ve ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını kaydeden Başkan  Asya, vatandaşların nefes alabileceği büyük bir alanı hizmete sunmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Havaların bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilerek aileleri ile birlikte güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşların söz konusu parka akın ettiğini ifade eden    Başkan Asya, bu proje sayesinde olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.
     Parkın bakımı ve korunması için gerekli tedbirleri aldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Asya, bu konuda vatandaşlardan da destek beklediklerini ve hep birlikte böylesine güzel bir kompleksin sahiplenilmesi gerektiğini kaydetti.
     Vali Yıldırım da konuşmasında, yetişkinlerin huzur içinde çocukların güvenli bir şekilde vakit geçirebilecekleri alanların olmasının bir şehir için önemli olduğuna dikkat çekti. Karni Deresi   Rekreasyon Projesi ile Muş’a güzel bir park kazandırıldığını belirten Vali Yıldırım, katkılarından dolayı Başkan Asya ve ekibini tebrik etti.

Oluşturulma Tarihi : 29.3.2018