MUŞ BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Kentin yıllara sari sorunlarını uygulamaya aldığı projelerle ortadan kaldıran Muş Belediyesi tarafından rutin çalışmalar sırasında ağaçların zarar görmemesi için özel bir çaba sarf ediliyor
    Bir taraftan alt yapı diğer taraftan üst yapı yatırımları ile şehrin gelişimine ivme kazandıran Muş  Belediyesi, yeşili ve ağaçları korumak adına çalışmalarını hassasiyetle sürdürüyor. İstasyon  Caddesi Peyzaj Projesi ile şehrin en işlek caddesini modern bir görünüme kavuşturacak olan belediye, çalışmalarına başladı. Caddedeki orta refüj, aydınlatmalar, kaldırım ve kavşakların tamamının yenileneceği proje öncesi söküm ve kazı çalışmaları başlatıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri İstasyon Caddesi üzerinde bulunan orta refüjdeki ağaçları kökünden sökerek şehir merkezindeki parklarda dikiyor. Ağaçların zarar görmemesi için özel bir çaba sarf eden ekipler, yaptıkları bu çalışma ile çevre dostu belediyecilik örneği sergiledi.
     Ağaç söküm çalışmalarının ardından içme suyu ve kanalizasyon hatlarının parsel bağlantılarının yapılacağı İstasyon Caddesinde üst yapı çalışmaları başlatılacak. Şehre modern bir görünüm kazandıracak dev peyzaj projesinin sezon sonuna kadar tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor.
      Başlatılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, “2018 yılı çalışma sezonumuzu başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıllardan yapımı devam eden projelerimizi bugünlerde başlattık. Şehrin hemen hemen her noktasında ekiplerimiz çalışıyor.    İstasyon Caddemizin de peyzaj projesini başlatıyoruz. Ancak üst yapı çalışmaları öncesi söküm ve kazı çalışmalarımız olacak. Geçen yıl döşemelerini yaptığımız içme suyu ve kanalizasyon hatlarının parsel bağlantılarını yapacağız. Daha sonra hazırladığımız projemizi uygulayacağız.    Bugün ekiplerimiz orta refüjde bulunan ağaçların sökümünü yapıyor. Bu ağaçları zarar görmeden diğer parklarımızda dikiyoruz. Ağaçların korunmasına ayrı bir önem veren Peygamber Efendimizin (SAV) ümmeti olarak bu konuda çok dikkatli davranıyoruz. İnşallah uygulayacağımız projemiz ile caddenin estetiğine yakışır bir yeşillendirme çalışması yapacağız” dedi.

Oluşturulma Tarihi : 29.3.2018